MIDDELBURG - Enkele duizenden vierkante meters betonlaag in het in aanbouw zijnde stadskantoor van Middelburg moeten worden verwijderd omdat de aannemer zout water heeft gebruikt. Het stadskantoor verrijst langs het Kanaal door Walcheren. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de aannemer bij de aanmaak van het beton water uit dit kanaal gehaald.

Het zoute water werd gebruikt bij de aanleg van een zogenaamde schuimbetonlaag, waarin leidingen zijn verwerkt. Hoe de fout heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De gemeente heeft de aannemer verantwoordelijk gesteld voor de schade. Volgens de gemeentewoordvoerder komt de aannemer binnen twee weken met een plan van aanpak. Het zoute water heeft tot gevolg dat het beton op den duur gaat afbrokkelen.

Door de constructieblunder kan de oplevering van het stadskantoor worden vertraagd. En dat kan problemen opleveren bij de verhuizing. Middelburg moet volgend jaar zomer verhuizen naar het nieuwe kantoor omdat het huidige stadhuis dan voor een deel wordt verhuurd aan de Roosevelt Academy.