DEN BOSCH - Wereldwijd hebben mensen gemiddeld 127 keer seks per jaar, Nederlanders doen het 120 keer, Australiërs zijn echte 'fakers' in bed en zijn Hollanders nummer 1 als het gaat om lingeriegebruik. Dit meldt Durex, marktleider in de verkoop van condooms, in het Durex Global Sex Survey 2003. Over de hele wereld zijn hiervoor 150.000 mensen via internet ondervraagd.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Oost-Europeanen mogen dan het meest actieve seksleven hebben, als we de Hongaren moeten geloven brengen zij de meest passievolle tijd door in bed. Zij hebben per jaar gemiddeld 152 keer seks, gevolgd door de Bulgaren (151) en de Russische federatie (150). Echt koud wordt het richting het westen van Europa. De Nederlanders doen het gemiddeld maar 120 keer per jaar, samen met de Duitsers.

One-night-stand

Het onderzoek onthulde ook dat wereldwijd 45 procent van de mensen een one-night-stand hebben gehad, waarbij de Scandinaviërs de meest impulsieve zijn. Ongeveer 71 procent van de IJslanders, 70 procent van de Noren en 68 procent van de Finnen hebben wel eens met iemand seks gehad die ze net ontmoet hadden. Van de Nederlanders is 44 procent wel eens met een 'vreemde' in bed gedoken, 37 procent van de Duitsers en 24 procent van de Indiërs.

Nederlandse mannen en vrouwen bedriegen hun vrienden het minst snel. Terwijl 8 procent van de Nederlandse volwassenen toegeven met de partner van hun beste vriend(in) geslapen te hebben, zegt 18 procent van de Oostenrijkers of Russen dat ze dat wel een keer gedaan hebben. Ook de Duitsers zijn wat dat betreft bedrieglijk: 16 procent geeft dat toe.

Standjes

Het meest gewaardeerde seksstandje in de wereld is vrijen met je partner op je (29 procent), gevolgd door op z'n hondjes (28 procent) en de missionarispositie (20 procent). Nederlanders doen het toch het liefst op z'n hondjes (33 procent) gevolgd door de partner op je (32 procent), terwijl de missionarispositie door 16 procent als zeer plezierig wordt ervaren. In Vietnam geniet maar liefst 94 procent van de missionarispositie, terwijl in Bulgarije maar 10 procent dit standje prefereert.

Gemiddeld zegt 73 procent van de geïnterviewden dat ze tevreden zijn over hun seksleven. De meest tevreden paren wonen in Thailand (93 procent), gevolgd door de Vietnamesen (90 procent), Chinezen en Spanjaarden (83 procent) en IJsland (80 procent).

Daarna komen de Nederlanders met 77 procent. Hollanders houden van klassieke methoden om de partner voor te bereiden om een warm moment en gebruiken en halen de meeste lingerie uit de kast (52 procent). Wereldwijd ligt het percentage op 28 procent. In Polen worden dergelijke verleidingstechnieken niet aangetroffen in de slaapkamer.

Nep

Het onderzoek wees ook uit dat fake-orgasmen het meest plaatsvinden 'down under'. Zeker 47 procent van de Australiërs en procent van de Nieuw-Zeelanders geven toe dat ze dat minimaal één keer gedaan hebben, ongeveer twee keer meer dan het wereldwijde gemiddelde van 26 procent. Nederlanders ervaren hun seks 'echt', maar 25 procent geeft toe dit niet zo te beleven, aldus de onderzoekers.