HILVERSUM - De Antilliaanse premier Mirna Godett komt tochnaar Nederland. Volgens haar broer Anthony Godett zal ze in detweede of derde week van oktober overvliegen om het Nederlandsevolk te leren kennen en haar ideeën te bespreken. "Zodat Nederlandbegrijpt dat wij geen ruzie willen."

De ministers Cova van Economische Zaken en Arbeidszaken en DeLannooy van Financiën bereiden het bezoek van de premier op ditmoment voor, zei Anthony Godett maandagavond in hettelevisieprogramma Nova. "We moeten elkaar respecteren en metelkaar samenwerken", voegde hij daar aan toe.

De Antilliaanse premier liet vorige week nog weten dat ze ditjaar niet meer naar Nederland zou reizen, ondanks de persoonlijkeuitnodiging van premier Balkenende. Half augustus had Balkenende dekersverse premier van de Antillen uitgenodigd voor eenkennismakingsbezoek. Godett had de uitnodiging geaccepteerd en deontmoeting zou in oktober plaatsvinden.

Vorige week liet ze echter weten dat ze op z'n vroegst in 2004naar Nederland zou komen. Als reden voerde ze aan dat ze de komendetijd druk is met de ministeriële commissie. Die gaat zich onderhaar voorzitterschap bezighouden met evaluatie van dekoninkrijksrelaties en de samenwerking met de Europese Unie.