MAASTRICHT - Een 27-jarige man uit Heerlen heeft tegenover de politie bekend dat hij zijn 30-jarige vriendin Judith Notermans heeft gedood. Hij deed dat door gif te smeren op een broodje pindakaas. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht maandag bekendgemaakt.

Op 22 juli 2003 werd Judith Notermans op haar werk in Sittard onwel na het eten van een broodje pindakaas. Haar toestand verslechterde snel en ondanks snelle medische hulp overleed zij enkele uren later in het ziekenhuis. Voordat Judith bewusteloos raakte, vertelde ze aan collega's dat haar vriend het broodje pindakaas had gesmeerd.

De politie pakte Notermans vriend, chemicus van beroep, al vrij snel op. Maar deze man, Bart S., ontkende aanvankelijk iets met de zaak te maken te hebben. Weliswaar werden in zijn bureaula op zijn werk zeer giftige stoffen aangetroffen, maar het Nederlands Forensisch Instituut trof in het restant van het broodje pindakaas geen soortgelijke giftige stoffen aan.

Verdachte S. bekende afgelopen vrijdag dat hij het gif, dat hij van zijn werk had meegenomen, op 'een plaats' op het broodje had aangebracht. "Kennelijk heeft Judith juist dit deel van het broodje gegeten, waardoor zij is overleden", aldus een woordvoerder van het OM maandag. Over het motief voor zijn daad heeft S. nog geen eenduidige verklaring afgelegd. Vijftien rechercheurs waren bij het onderzoek betrokken.