AMSTERDAM - Predikant Gertjan Goldschmeding van ACC-Jouw kerk in Amersfoort wordt vervolgd omdat hij predikt dat het geven van een corrigerende tik aan een kind is toegestaan.

De voorganger vindt dat zijn opvattingen over opvoeding kindermishandeling juist tegengaan, meldt de kerk. Het Openbaar Ministerie bevestigt de vervolging.

Het OM verdenkt de predikant van de pinkstergemeente van opruiing, terwijl hij zelf vindt dat zijn recht op godsdienstvrijheid niet door de overheid mag worden beperkt. Daarnaast vindt hij dat de vervolging de maatschappelijke discussie over opvoedmethodes blokkeert.

Goldschmeding deed zijn uitspraken op conferenties in 2005 en 2007, waar hij predikte over opvoeding en tucht. Opnames hiervan kwamen in handen van het Openbaar Ministerie, op basis waarvan hij nu wordt vervolgd.

De kerk denkt dat Goldschmeding van het OM blijkbaar niet langer voor zijn mening mag uitkomen.

Gearresteerd

De predikant werd in maart met zijn vrouw gearresteerd en urenlang verhoord, meldt de kerk. Hij werd zelf verdacht van mishandeling, omdat Goldschmeding heeft gezegd zijn opvoedmethodes ook in zijn gezin, hij heeft drie kinderen, toe te passen.