LONDEN - Een van de meest gezochte criminelen uit Groot-Brittannië is dinsdagavond in Amstelveen gearresteerd. De 47-jarige man was al zes jaar voortvluchtig. Dat heeft de politie Amsterdam-Amstelland woensdag bekendgemaakt.

Agenten herkenden de man op een terras in het centrum van Amstelveen. Een arrestatieteam rekende hem vervolgens in. Tegen de man liep een Europees aanhoudingsbevel. Hij liep in Nederland rond met een identiteitsbewijs van iemand anders.

Volgens het internationale persbureau Reuters is de aangehouden crimineel Noel Cunningham. De Engelse politie pakte hem enkele jaren geleden op wegens het stelen van 1,25 miljoen pond uit een bewaakt transport.

Ontsnappen

De man wist in 2003 in Londen echter samen met twee medegevangenen te ontsnappen uit een busje dat op weg was van de gevangenis naar de rechtbank.

Het voertuig liep in een hinderlaag, waarbij een bestuurder in het been werd geschoten en een ander werd mishandeld.

In Amsterdam en omgeving houden zich relatief veel voortvluchtige Britse boeven op. De politie in de hoofdstad werkt al langer samen met de collega's uit Groot-Brittannië om hen op te sporen.