AMSTERDAM - Even leek het erop dat de intocht van Sinterklaas in Amsterdam dit jaar misschien niet door zou kunnen gaan, omdat de organisatie met een groot financieel tekort kampt.

Maar nadat de Stichting Sinterklaas Intocht hierover de noodklok had geluid, meldden zich snel enkele mogelijke sponsors. De organisatie is daarom sinds woensdag voor een belangrijk deel uit de problemen.

Dat meldde een woordvoerster van de stichting. Door de recessie haakten eerder verschillende sponsors van de jaarlijkse intocht af.

De stichting had daarom twee maanden voor de intocht een tekort van circa 70.000 euro.

Bedrijven

Om dat tekort aan te vullen, zegden de Amsterdamse bedrijven Villa Arena en UPC woensdag in totaal circa 50.000 euro toe.

Daarnaast schiet de Sponsor Bingo Loterij te hulp met een actie. Mogelijk legt ook de gemeente Amsterdam nog een extra bedrag in. ''Als we dat geld van de gemeente krijgen, zijn we rond'', aldus de woordvoerster.

Traditie

Villa Arena meldde zich dinsdag als eerste om te helpen het kinderfeest door te kunnen laten gaan.

''Deze traditie is zo belangrijk, die mag echt niet verdwijnen'', aldus een woordvoerster van het bedrijf. UPC liet weten de traditionele intocht ''niet aan de crisis ten onder te willen laten gaan''.

Lot

Mensen die bij de Sponsor Bingo Loterij een lot kopen, kunnen zelf een goed doel bepalen. De helft van de prijs van het lot gaat naar het goede doel, het grootste deel van de rest gaat in de prijzenpot.

De intocht in de hoofdstad is vanaf nu een van de goede doelen. Met de hulp van de loterij hoopt de stichting jaarlijks enkele tienduizenden euro's op te halen.

''Maar er is op dit moment natuurlijk nog geen lot verkocht'', aldus de woordvoerster van de stichting. De opbrengst van de loten zou ook de komende jaren ten goede komen aan de intocht van de 'goedheilig man'.

Hofleveranciers

De Stichting Sinterklaas Intocht is verheugd met de steun van de 'hofleveranciers'. ''We zijn ontzettend blij.

Als we helemaal uit de problemen zijn, kunnen alle vrijwilligers zich weer op de intocht concentreren.''