DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft dinsdag in de buurt van het Centraal Station een pop aangetroffen waarop met een mes een foto van PVV-leider Geert Wilders was bevestigd.

De pop was met een strop om de nek opgehangen aan een boom. De politie hield vier personen aan die zeiden daarvoor verantwoordelijk te zijn.

Dat heeft de politie Haaglanden bekendgemaakt. Rond de foto van Wilders was nepbloed gesmeerd. Ook had de pop een zak over het hoofd.

De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie de pop in beslag genomen. Geert Wilders heeft volgens de politie laten weten dat hij aangifte doet van bedreiging.

Arrestanten

De vier arrestanten, drie vrouwen en één man van 18 en 19 jaar oud uit Den Haag, Leiden en Nootdorp, zeiden dat de pop een kunstproject was in het kader van een opdracht voor school.

Twee van de vrouwen zijn inmiddels vrij; zij bleken niets met de zaak te maken te hebben. Van de andere vrouw wordt de betrokkenheid onderzocht. De man blijft verdachte, zo liet een politiewoordvoerster dinsdagavond weten.