LEUSDEN - Onbekenden hebben uit de auto van een politiemedewerker, die in Leusden een crematie bijwoonde, een politiedossier gestolen. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

Politiemensen mogen geen dossiers onbeheerd in hun auto laten liggen, meldt de politie daarbij. Het Bureau Integriteit en Veiligheid van de politieregio NO-Gelderland, de regio waar de strafzaak speelt en de politiemedewerker werkt, onderzoekt de diefstal.

De dieven sloegen vrijdag een ruit van de auto in, die op de parkeerplaats bij het crematorium stond, en gristen het dossier weg.

Belangrijke zaak

Daarin zaten kopieën van een onderzoek in een lopende strafzaak, aldus de politie. Een woordvoerder spreekt van een ''belangrijke zaak''.

De politie geeft verder geen informatie over de aard van de zaak. De politiemedewerker had het dossier bij zich, omdat het dezelfde dag nog op een ander bureau zou worden gebruikt.

Onderzoek

Hoewel de diefstal plaatsvond in de politieregio Amersfoort, heeft NO-Gelderland de zaak in onderzoek omdat de strafzaak daar speelt.

Of de dieven gericht op zoek waren naar het dossier, is niet bekend. ''Maar het is niet gewenst als dit in handen van onbevoegden komt'', aldus de woordvoerder.