MOSKOU - Rusland spreekt mediaberichten tegen dat het vrachtschip de Arctic Sea, die mogelijk vorige maand is gekaapt, raketten van het type S-300 bestemd voor Iran vervoerde.

Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei dat de berichten ''absoluut niet waar'' zijn, meldde de BBC dinsdag.

Hij beloofde een ''transparant'' onderzoek waarbij ook functionarissen uit Malta worden betrokken. Het schip vaart onder Maltese vlag.

De Britse zondagskrant The Sunday Times stelde op basis van bronnen in Moskou en Tel Aviv dat er luchtdoelraketten aan boord waren. De Israëlische geheime dienst zou de Russische autoriteiten hebben ingelicht over de zaak.

Onderwereld

Russische ex-officieren met banden in de onderwereld zouden de projectielen aan Iran hebben verkocht. De wapens zouden aan boord zijn gebracht tijdens een reparatie in Kaliningrad.

De Arctic Sea was meer dan twee weken spoorloos. Het schip was met een lading hout ter waarde van ruim 1,1 miljoen euro onderweg van Finland naar Algerije.

De Russische marine vond het schip op 16 augustus terug voor de West-Afrikaanse kust. De marine arresteerde acht mannen op verdenking van piraterij. Het gaat om zes Balten en twee Russen.