AMSTERDAM - De serie The Sopranos heeft zondag vier Emmy's gekregen. The West Wing, dat zich afspeelt in het Witte Huis, won voor de vierde achtereenvolgende keer in de belangrijkste categorie, die van beste dramaserie. De Emmy's zijn de hoogste Amerikaanse televisieonderscheidingen.

The Sopranos werd onder andere onderscheiden in de categorieën beste acteur (James Gandolfini) en beste actrice (Edie Falco). Zowel Gandolfini, ofwel de neurotische maffiabaas Tony Soprano, als Falco, Soprano's echtgenote, kreeg de prijs al eerder. De reeds veelvuldig onderscheiden serie Everybody Loves Raymond kreeg vijf Emmy's. Six Feet Under was zestien keer genomineerd, maar kreeg slechts één Emmy, in een technische categorie. Six Feet Under is net als The Sopranos ook op de Nederlandse televisie te zien.

In de categorie variety ging de prijs voor het eerst in zes jaar niet naar The Late Show with David Letterman. The Daily Show with John Stewart kreeg deze onderscheiding. Bill Cosby kreeg de Bob Hope Humanitarian Award, die voor de tweede keer werd uitgereikt.