BRUSSEL - De Vlaamse regering bespreekt vrijdag de problemen met de uitblijvende verdieping van de Westerschelde. Bedoeling is goed te bekijken ''welke bijkomende acties eventueel in het dossier moeten ondernomen worden''.

Dit zei Vlaamse premier Kris Peeters zaterdag. Aanleiding is de opmerking van premier Jan Peter Balkenende vrijdag dat hij niet kan zeggen wanneer de uitdieping begint.

Nederland had Vlaanderen eerder toegezegd dat de uitdieping eind dit jaar klaar zou zijn. Vlaanderen wil een diepere Westerschelde, zodat grotere schepen Antwerpen kunnen bereiken.

Kris Peeters heeft naar eigen zeggen telefonisch contact gehad met Balkenende en in dat gesprek zijn grote bezorgdheid uitgesproken over de baggerwerken, ''die zo snel mogelijk moeten starten''.

Vodje

Peeters benadrukte dat de uitdieping is afgesproken in een verdrag. ''En dat verdrag is geen vodje papier'', stelde Peeters.

Het uitbaggeren is deze zomer voorlopig stilgelegd door de Raad van State. Balkenende houdt er rekening mee dat de Raad van State pas in januari definitief uitspraak doet.