HAARLEM - Tegen de 30-jarige Mustapha El M. uit Haarlem is donderdag voor de rechtbank in Haarlem zes jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist wegens het besnijden van zijn 5-jarige dochtertje.

Volgens officier van justitie M. Lengers is het meisje door de genitale verminking voor het leven getekend.

De vader van Marokkaanse afkomst werd oktober vorig jaar opgepakt nadat zijn dochtertje aan haar pleegmoeder had verteld dat haar ''pappa met een grote schaar in haar plasser had geknipt''.

Uit onderzoek is gebleken dat haar clitoris en kleine schaamlippen voor een deel zijn verdwenen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kan het niet anders dan dat El M. hiervoor verantwoordelijk is.

Tunnelvisie

De verdachte ontkende die beschuldiging op de zitting met klem. Hij verweet het OM een tunnelvisie en zelfs discriminatie. Volgens hem is het onderzoek er uitsluitend op gericht geweest om hem te veroordelen.

De Haarlemmer stelde dat het misdrijf ook door anderen kan zijn gepleegd. Hij noemde de pleegouders, bij wie zijn dochtertje sinds begin vorig jaar verblijft.

Volgens El M. is het in Marokko ook helemaal niet gebruikelijk om meisjes om religieuze of culturele redenen te besnijden.

Seksueel misbruik

Volgens de officier van justitie is het niet erg aannemelijk dat anderen het kind hebben besneden.

Zij zei dat de vader mogelijk seksueel misbruik van zijn dochter heeft willen voorkomen door in haar geslachtsdeel te snijden.

Vrijspraak

De advocaat van de verdachte wil vrijspraak. Volgens hem heeft de pleegmoeder het slachtoffer in haar verklaringen beïnvloed en kan de rechtbank de man niet veroordelen op basis van het bewijs dat er ligt.

Hij vindt dat justitie in deze zaak nooit goed onderzoek heeft gedaan naar mogelijke andere verdachten.

Willekeur

Verder noemde hij het volstrekte willekeur dat de moeder van het kind niet wordt vervolgd, omdat het meisje had gezegd dat haar moeder erbij was toen haar vader haar besneed.

De verdachte vindt het onterecht dat justitie hem koste wat kost veroordeeld wil krijgen. Hij noemde wat met zijn dochter is gebeurd een 'sadistische, misselijke daad' en wil dat niet dat 'iemand die dit heeft gedaan hiermee weg komt'.