ANTIOCH - De Amerikaanse kidnapper Phillip Garrido heeft de beide dochters van zijn ontvoeringsslachtoffer Jaycee Lee Dugard al die jaren wijsgemaakt dat Dugard hun zus is.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag. Garrido ontvoerde haar achttien jaar geleden en verwekte de beide meisjes bij haar.

De 15-jarige Starlite en de 11-jarige Angel woonden in het huis bij hun vader Garrido en zijn echtgenote Nancy in de Californische plaats Antioch.

Assepoester

Jaycee woonde in tenten in de tuin van het echtpaar. "Jaycee werd behandeld als een soort Assepoester die buiten het zicht werd gehouden en alle klusjes moest doen'', aldus een agent.

De beide dochters hebben geen idee van de buitenwereld. Ze hebben nooit tv gekeken en weten bijvoorbeeld niets van wiskunde, aardrijkskunde of de president van Amerika.

Monster

Wel kennen de meisjes het alfabet en kunnen ze tekenen, aldus de politie. De inmiddels 29-jarige Dugard woont momenteel samen met haar dochters, moeder en tante.

De eerste echtgenote van Garrido, Christine Murphy, zegt in Amerikaanse media dat haar ex-man een monster is.

Veiligheidsspeld

Volgens haar probeerde hij haar de ogen uit te prikken met een veiligheidsspeld, toen een andere man met haar flirtte.

Haar ogen bleven gespaard, maar ze heeft er wel een litteken op haar gezicht overgehouden.

Gewelddadig

Murphy vertelt dat hij haar meermalen door de kamer smeet tijdens hun korte huwelijk. Ze probeerde te vluchten, maar hij liet haar niet gaan.

Garrido nam destijds dagelijks drugs en werd gewelddadig als zij niet wilde meedoen aan zijn seksuele fantasieën.