BREDA - De dvd-presentatie van de wereldberoemde Nederlandse dj Tiësto heeft zaterdagavond een stormloop op de Grote Markt in Breda veroorzaakt. Volgens het draaiboek werd de Markt rondom afgesloten toen er 10.000 belangstellenden waren. De overige 3500 bezoekers moesten genoegen nemen met een plaatsje in een van de zijstraten.

Dit leverde volgens de politie geen problemen op. Op de dvd staat het concert dat Tiësto in mei gaf in het Gelredome in Arnhem. Het werd zaterdag vanaf 20.00 uur op een scherm van bijna 50 vierkante meter in Breda vertoond. Tiësto zelf trad daar ook op.

Omwonenden van de Grote Markt hadden afgelopen week een kort geding aangespannen omdat de gemeente een vergunning had afgegeven voor het produceren van 102 decibel. De rechter besloot de bezwaren niet te honoreren zodat het evenement gewoon kon doorgaan.

Tijdens het concert kwamen bij de politie twintig klachten binnen over de harde muziek. De milieuklachtenlijn ontving zeventien klachten. Even na 22.00 uur was het evenement afgelopen en werden de afgesloten straten vrijgegeven.