JAMMU - In de omstreden Indiase provincie Kashmir zijn maandag zeker 11 leden van een moslimgezin gedood. Acht slachtoffers zijn kinderen, zo heeft de Indiase politie maandag gezegd.

Het gezin woonde in een dorp in het district Poonch, vlakbij de grens met Pakistan. Volgens de politie drongen gewapende mannen de woning van de familie binnen en schoten ze de bewoners in koelen bloede dood. De kinderen waren in de leeftijd van een half tot 12 jaar. Drie mensen raakten ernstig gewond.

Niet een van de circa tien guerrillagroepen die in het gebied opereren heeft tot dusver de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Militante moslims hebben de laatste tijd herhaaldelijk hindoes en islamieten vermoord, omdat die informanten van het Indiase leger zouden zijn. Een separatistische moslimgroepering heeft de aanslag echter veroordeeld en Indiase veiligheidsdienst als verantwoordelijke aangewezen.

Schietpartijen

In een ander district in Kashmir werd zondagavond een vrouw gedood bij een schotenwisseling tussen rebellen en Indiase troepen. Bij andere schietpartijen werden volgens de politie acht rebeleln en een Indiase militair gedood.

Conflict

Kashmir is al ruim vijftig jaar een bron van conflicten tussen het islamitische Pakistan en het overwegend hindoeïstische India. De regering in New Delhi beschuldigt Pakistan ervan radicale moslims te herbergen die aanvallen uitvoeren op doelen in India. Sinds het begin van de strijd voor onafhankelijkheid van Kashmir in 1989 zijn volgens officiële cijfers al meer dan 30.000 mensen om het leven gekomen. Kashmir is de enige Indiase deelstaat waar de moslims in de meerderheid zijn.