HULST - De breuk in de waterleiding bij Hulst is gerepareerd. Bij een deel van de huishoudens in de Zeeuws-Vlaamse plaats stroomt weer water uit de kraan.

Naar verwachting zal binnen nu en een uur iedereen in Hulst weer water hebben. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdag gemeld.

Sinds maandagavond 23.00 uur zaten 30.000 huishoudens in Hulst zonder water. Door een breuk in de waterleiding stond er niet genoeg druk op het net.

Inwoners moeten hun drinkwater zeker tot en met zaterdag koken voor het te drinken. De breuk, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, is gerepareerd.

Straaltje

Bij nog ongeveer vijfhonderd aansluitingen in de uithoeken van de gemeente komt na de reparatie maar een klein straaltje uit de kraan, aldus een gemeentewoordvoerster. ''Maar ze hebben in elk geval water.''

Omdat de breuk invloed kan hebben gehad op de waterkwaliteit, krijgen inwoners het advies het water drie minuten te koken voor het te drinken, zei de woordvoerster. De uitslag van genomen watermonsters wordt zaterdag bekend.