EINDHOVEN - Op de tribune van het Philips Stadion in Eindhoven heeft dinsdagochtend een korte felle brand gewoed.

De brand ontstond rond 11.15 uur door laswerkzaamheden op de tweede ring in de hoek tussen de eretribune en westzijde van het stadion, waar ook een eetcafé en een restaurant zijn gevestigd.

Het stadion werd ontruimd. De brandweer had het vuur snel onder controle en na een ruim een uur mochten medewerkers het stadion weer binnen.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling en trok veel bekijks van onder meer buurtbewoners en supporters.

Rook en waterschade

PSV spreekt over rook- en waterschade. Stoeltjes moeten worden vervangen. Het is nog onduidelijk of binnenruimten onder de tribune door rook en water zijn beschadigd.

 

Medewerkers van cateraar Maison van den Boer die de brand zagen ontstaan en de brandweer alarmeerden legden uit dat een lasser in het vak aan het werk was.

Vonken

Vonken belandden onder de tribune. Omstander Ralph Slosser wilde nog blussen met een brandslang, maar het vuur was onbereikbaar en te groot, vertelde hij de schade aanschouwend. Zijn collega Elly Kivits belde de brandweer die snel ter plaatse was.

Voor de bestrijding van de brand werden twee blusvoertuigen en twee hoogwerkers ingezet.

Over de exacte consequenties kon PSV dinsdag nog niets zeggen. De eerste thuiswedstrijd van de club staat gepland op zaterdag 12 september. Het restaurant moest dinsdag reserveringen afzeggen.

Bekijk de video

Bekijk de lezersfoto's

Brand Philips Stadion