AMSTERDAM - Door de aanvaring tussen twee containervrachtschepen zaterdagnacht is nauwelijks olie gelekt. Naar de drie containers die overboord sloegen wordt nog altijd gezocht.

Dit meldt Rijkswaterstaat. Ook is nog niet bekend wat de lading van de containers was.

De schepen MSC Nikita en Nirint Pride kwamen rond 00.45 uur met elkaar in botsing op 41 kilometer ten westen van Hoek van Holland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend.

In het achterschip van de Nikita werd bij de machinekamer een groot gat geslagen. Hierdoor hangt het schip scheef in het water.

Brand

Doordat twee sleepboten een verbinding met het schip hebben gemaakt dreigt er geen gevaar dat het schip zinkt. De 25 opvarenden zijn met een reddingsboot aan land gebracht. Het is nog niet bekend wat er met het schip gaat gebeuren.

De Nirint Pride raakte lichtbeschadigd aan de voorkant. Bij de botsing brak ook brand uit, maar die was snel onder controle.

Een van de zeventien opvarenden is met een reddingsboot aan land gebracht omdat hij te veel rook had binnengekregen. Het schip kon na de botsing gewoon doorvaren. Het is niet bekend of het eerst voor reparaties naar een haven is gegaan.