WASHINGTON - Het aantal mensen dat als gevolg van de orkaan Isabel om het leven is gekomen, is inmiddels opgelopen tot , zo melden de Amerikaanse autoriteiten.

De meeste slachtoffers vielen door vallende bomen en verkeersongelukken. In de staat Virginia werden veertien mensen gedood. In North Carolina kwamen drie mensen om het leven en ook in de staten Maryland, Pennsylvania en New Jersey vielen verscheidene slachtoffers.

Vrijdag zaten meer dan 2,7 miljoen mensen zonder stroom, de meesten van hen in Virginia. Electriciteitsbedrijven deelden droog ijs uit aan getroffenen, om etenswaren niet te laten bederven. Bewoners van verscheidene delen van Virginia kregen het advies om geen water uit de kraan te drinken en het eerst te koken, omdat er kans zou zijn op vervuiling.

De schade van de storm lijkt vooralsnog mee te vallen en wordt geschat op een bedrag tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar. Voordat Isabel de oostkust van de VS bereikte, werd rekening gehouden met 4 miljard dollar aan schade. Maar de kosten van de schoonmaak- en hersteloperaties zullen volgens een woordvoerder van een overkoepelende verzekeringsfirma wel in de miljarden dollars lopen.