WAPENVELD - Tijdens een muziekfestijn in Wapenveld (Gelderland) hebben enkele tientallen mensen zich tegen het beveiligingspersoneel en de politie gekeerd.

Een beveiliger werd mishandeld en ook agenten kregen rake klappen. Het opstootje had plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, aldus de politie.

Het tumult ontstond aan het eind van het feest, toen de feestgangers de tent moesten verlaten. Bezoekers kregen ''om nog onduidelijke redenen problemen met het beveiligingspersoneel'', meldde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, richtten de gasten zich ook tegen hen.

Honden

Volgens de politie werd er gespuwd en met dingen gegooid. Hoewel de agenten hun wapenstok ter hand hadden genomen en honden bij zich hadden, zochten mensen de confrontatie op.

Sommigen werden gebeten en liepen kneuzingen op. De politie hield elf mensen aan, die in de loop van zaterdag weer op vrije voeten kwamen.

Feest

De rest van het feest verliep, afgezien van twee incidentjes, heel erg goed, zei een politiewoordvoerder. Duizenden mensen waren op het muziekfestijn afgekomen.

De bezoekers die het aan het eind van de avond aan de stok kregen met de agenten en de beveiligers, hadden iets te diep in het glaasje gekeken.

Opstootjes

''Dit soort opstootjes komen wel vaker voor'', zei de woordvoerder. Volgens hem is een vergelijking met Hoek van Holland, waar vorige week een muziekfeest volledig uit de hand liep, dan ook niet op zijn plaats.