ROTTERDAM - De 19-jarige Robby van der Leeden, die vorig weekend bij ernstige rellen op het strandfeest in Hoek van Holland om het leven kwam, is zaterdag begraven.

Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten. Het was volgens hem een ''waardige en respectvolle'' plechtigheid, waarbij naar schatting zo'n tweehonderd mensen aanwezig waren.

Van der Leeden werd getroffen door een kogel, mogelijk afkomstig uit een politiewapen. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog de herkomst van het projectiel.

Woensdag liepen in Rotterdam al enkele honderden mensen, onder wie vrienden, Feyenoord-supporters en belangstellenden, mee in een stille tocht voor Van der Leeden.

Politiewapen

De jonge man werd getroffen door een kogel, mogelijk afkomstig uit een politiewapen. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog de herkomst van het projectiel.

Het muziekfeest eindigde in vechtpartijen en een chaos, waarbij politiemensen zich gedwongen zagen ook hun vuurwapens te gebruiken.

Onderzoek

Het onderzoek naar de rellen is nog in volle gang. De politie rondde vrijdagmiddag pas het sporenonderzoek op het strand en in de duinen van Hoek van Holland af.

De rijksrecherche zocht daar minutieus naar bewijzen, zoals kogels. Verder is het onderzoeksteam druk bezig met het verhoren van de vele getuigen.

Videobeelden

Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om tussen de 150 en 200 mensen die moeten worden ondervraagd. Ook moet het rechercheteam veel videobeelden bekijken.

De politie vroeg vrijdag via muziekzender TMF mensen die zaterdagavond op het dancefeest Sunset Grooves waren, zich te melden als getuige en beelden af te staan.