AMSTERDAM - De lijkschouwer van Michael Jackson heeft vastgesteld dat de popster is omgekomen door doodslag. Dat maakte het kantoor van de patholoog-anatoom in Los Angelos vrijdag bekend.

De zanger kwam om het leven door een acute propofol-vergiftiging.

De lijkschouwer maakt bekend dat naast het medicijn Propofol ook Lorazepam in het lichaam van de zanger is ontdekt, wat heeft bijgedragen aan zijn dood.

Daarnaast zijn ook nog Midazolam, Diazepam, Lidocaïne en Efedrine aangetroffen. Deze medicijnen moeten spanningen en slapeloosheid tegen gaan. Jackson overleed door een hartstilstand.

Murray

Het politie-onderzoek naar de omstandigheden rond zijn dood richt zich vooral op medicijnen die Jackson gebruikte en de rol van artsen daarbij, in het bijzonder van zijn persoonlijk arts Conrad Murrray, die de fatale dosis zou hebben toegediend. Tegen Murray loopt een gerechtelijk onderzoek, maar hij is niet aangeklaagd.

Maandag meldde de lijkschouwer al dat Jackson is overleden door een overdosis propofol. De toevoeging van doodslag voedt speculaties dat Murray mogelijk in staat van beschuldiging wordt gesteld.

Michael Jackson overleed op 25 juni in Los Angeles. De king of pop werd 50 jaar.