DEN HAAG - Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet heeft zijn bezorgdheid geuit over de ophef rond het jonge zeilstertje Laura.

''Ik denk dat het van groot belang is dat de Raad voor de Kinderbescherming zijn verantwoordelijkheid neemt en dat wij het onderzoek niet belasten met allerlei persoonlijke overwegingen en opvattingen."

"Een publicitaire hype lijkt mij niet in het belang van Laura en deze zaak.'' Dat zei Rouvoet vrijdag.

De zaak rond de dertienjarige Laura die solo rond de wereld wil zeilen, staat al dagen in het middelpunt van de belangstelling. Media in binnen- en buitenland besteden er veel aandacht aan.

Discussie

''Laura's plannen hebben veel discussie losgemaakt. Maar uiteindelijk heeft de kinderrechter in dit soort zaken het laatste woord. Het oordeel van de rechter is nog niet definitief maar wel helder voor dit moment."

"Hij deelt de zorgen over Laura's veiligheid en ontwikkeling als zij solo rond de wereld gaat varen. Maar er is meer informatie nodig."

"Daarom is aan de Raad voor de Kinderbescherming en externe deskundigen gevraagd om nader onderzoek te doen. Daar is de Raad voor. Ik wacht de uitkomst daarvan af'', aldus de bewindsman.