STOCKHOLM - De rechtbank in Stockholm heeft vrijdag het voorarrest van de hoofdverdachte van de moord op Anna Lindh met een week verlengd. Binnen die periode moet de openbaar aanklager met nieuw bewijsmateriaal tegen Per Olof Svensson op de proppen komen, zoals de uitkomsten van vergelijkend DNA-onderzoek.

De 35-jarige verdachte werd dinsdagavond, zeven dagen na de aanslag op de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, in een horecagelegenheid gearresteerd. Hij is momenteel niet in staat van beschuldiging gesteld. Zijn verdenking is 'laag', een omschrijving binnen het Zweedse recht die nog net aanleiding kan geven tot verlenging van voorarrest.

Kort na de moord op Lindh in een warenhuis, werden er DNA-sporen gevonden van de vermoedelijke dader. Het is nog niet bekendgemaakt of het DNA van de hoofdverdachte met het gevonden DNA-materiaal op het plaats delict overeenkomt. Zweedse media berichtten vrijdag dat dit waarschijnlijk niet het geval is, maar justitie heeft hierover niets losgelaten.