PESHAWAR - Zeker twintig mensen zijn donderdag om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag in het noordwesten van Pakistan. Dat blijkt uit meldingen van diverse overheidsfunctionarissen in het gebied.

In de plaats Torkham, nabij de grens met Afghanistan, blies een extremist zichzelf op.

Hij zou een groep veiligheidsfunctionarissen hebben uitgekozen als doelwit. Volgens sommige bronnen ging het om politieagenten, anderen stellen dat leden van een gewapende militie werden aangevallen.

Dodental zal toenemen

De aanslag had plaats toen de mannen zich hadden verzameld voor een maaltijd aan het eind van een dag vasten. Het dodental zal mogelijk nog toenemen. Een aantal mensen liep verwondingen op door de explosie.

De regio waar de zelfmoordenaar toesloeg geldt als zeer onrustig. Radicaalislamitische bewegingen, zoals de Taliban en al-Qaeda, verzetten zich met geweld tegen het centrale gezag in Islamabad. In de afgelopen twee jaar vielen er al meer dan tweeduizend doden door (zelfmoord-)aanslagen.

In de afgelopen maanden pleegden militanten een groot aantal aanslagen bij de Khyberpas. Dat is de belangrijkste grensovergang voor militaire transporten richting Afghanistan.