ROTTERDAM - Ongeveer achthonderd voornamelijk jonge belangstellenden hebben woensdagavond in Rotterdam-Ommoord een stille tocht gelopen voor Robby van der Leeden.

De 19-jarige Rotterdammer kwam zaterdag om het leven bij het dancefeest in Hoek van Holland. Ook zijn ouders liepen in de stoet mee.

Velen droegen een witte en een rode roos bij zich, de kleuren van Feyenoord. De sfeer was ingetogen. Jongeren droegen een spandoek met de tekst 'R.I.P. Robs, we zullen je nooit vergeten'. Anderen staken rood bengaals vuur en lichtkogels af.

De tocht begon bij de Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord en eindigde op de Albert Schweitzerplaats bij het woonhuis van Van der Leeden.

Voordat ze bij het huis aankwamen begonnen ze 'You never walk alone' te zingen. Aangekomen bij het huis startten drie motorrijders als afsluitend saluut hun motoren en en gaven stilstaand vol gas.

Feyenoordshirtje

Voor het huis legden de deelnemers de rozen, foto's en een Feyenoorshirtje met R. van der Leeden met rugnummer 19 neer en begonnen velen te huilen. Daarna startten de drie motorrijders hun motoren weer en gaven vol gas en reden weg.

Na tien uur gingen de meesten langzaam weg, volgens de politie zonder problemen.

Stille tocht slachtoffer dancefeest