WASHINGTON - De dinsdag overleden politicus Edward 'Ted' Kennedy wordt zaterdag begraven op de nationale begraafplaats Arlingon bij Washington, waar ook zijn beide vermoorde broers, president John F. Kennedy en senator Robert Kennedy, liggen.

President Barack Obama zal de begrafenis bijwonen, berichtten Amerikaanse media woensdag.

De herdenkingsdienst is vrijdag in Boston. Zaterdag heeft eerst een privé-rouwdienst plaats in de Onze Lieve Vrouw van Eeuwigdurende Bijstand basiliek in dezelfde stad, waarna het lichaam wordt overgebracht naar Arlington.

In totaal liggen vijf familieleden van de Kennedy's op de militaire begraafplaats. Ook de echtgenote van oud-president John F. Kennedy, Jacqueline, ligt er begraven. Net als hun twee dagen oud geworden baby Patrick en een ongeboren kindje van het beroemde paar.

De 46 jaar geworden John F. Kennedy was president van 1961 tot en met november 1963. Robert Kennedy werd op 42-jarige leeftijd in 1968 vermoord, net nadat hij in Californië de Democratische voorverkiezingen voor het presidentschap had gewonnen.

Arlington

Arlington telt ruim 300.000 graven, onder meer van staatshoofden, oorlogshelden en ministers. Elk jaar komen er ongeveer zesduizend graven bij.

Een hersentumor werd Kennedy dinsdagavond na een jaar strijd fataal. De Democratische senator is 77 jaar oud geworden.

Uit respect voor Kennedy hangen de nationale vlaggen tot zondag half stok op alle Amerikaanse overheidsgebouwen en -gebieden in de VS en daarbuiten.