AMSTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag rond 13.00 uur in het Erasmuspark in Amsterdam Nevzat K. aangehouden, de 41-jarige man die verdacht wordt van het doodsteken van de eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam-West.

Dat maakte de politie bekend. Agenten troffen de man in het park aan, nadat zij een tip hadden gekregen van een buurtbewoner.

Tijdens zijn aanhouding vertelde de man onmiddellijk dat hij gezocht werd en dat hij zijn eigen foto op internet had gezien, zo meldde de politie.

De politie wilde woensdag niet zeggen of K. betrokkenheid bij de moord bekend heeft.

Neergestoken

De politie maakte maandag in een opsporingsbericht op verschillende tv-zenders de identiteit van de verdachte bekend. Ook toonde ze foto's van de man. Dat leverde enkele honderden tips op.

De 32-jarige Arzu Çakmakçi-Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Zij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Drank en drugs

K. is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou al eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven.

Wat zijn motief is geweest, is nog steeds onduidelijk. De moord had in ieder geval niets met de crèche te maken. Ook was er geen relatie tussen K. en het slachtoffer.