AMSTERDAM - Bij een reisbureau in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart is dinsdagnacht mogelijk een explosief ontploft.

De politie kreeg rond negen uur 's ochtends de melding dat onbekenden op het bedrijf aan de Johan Huizingalaan hadden geschoten. Agenten troffen inderdaad een beschadigde deur aan.

Volgens een woordvoerster denkt de politie echter dat die beschadiging mogelijk eerder is ontstaan. Bovendien geven verklaringen van ondervraagden en de schade in de omgeving de politie aanleiding om te vermoeden dat bij de mogelijke aanslag gebruik is gemaakt van een explosief.

Gerichte actie

Gebruiker van het pand is de firma KomforTours, die vliegreizen naar Turkije aanbiedt. Eerder zat in het pand ook een kantoor van de inmiddels failliete Turkije-specialist BeachHolidays.

De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden. Zij heeft nog geen idee wat de toedracht is van de mogelijke aanslag. Of er een verband is met het faillissement van BeachHolidays kon ze nog niet zeggen. Wel houdt ze er rekening mee dat het een gerichte actie was.

Over de kop

BeachHolidays ging begin deze maand over de kop. Geboekte reizen konden niet meer doorgaan of moesten worden afgebroken. Bijna achtduizend reizigers werden gedupeerd. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zei eerder fraude niet uit te sluiten.

Mogelijke aanslag op reisbureau