ROTTERDAM - De 33-jarige man die vastzit voor verduistering van ruim 3,3 miljoen euro bij museum Boijmans van Beuningen is al eerder veroordeeld voor oplichting. Dat bleek vrijdag bij de pro forma behandeling van de zaak voor de rechtbank in Rotterdam. De zaak is voor onbepaalde tijd, hooguit drie maanden, aangehouden.

Boijmans-verdachte eerder veroordeeld voor verduistering Doednath B. werkte als financieel administratief medewerker bij Boijmans waar hij dit jaar in ieder geval twee keer geld liet verdwijnen. De eerste keer was het 310.000 euro, de tweede keer het tienvoudige. Hij heeft verklaard dat hij dat deed op verzoek van een vage kennis, Sanjay P.

Officier van justitie C.L. van Kooten erkende vrijdag dat het geen geheim meer was dat het onderzoek zich vooral richt op Sanjay. Ze noemt het onderzoek "ingewikkelder dan het in eerste instantie lijkt. Er is geld overgeboekt naar het bedrijf Van der Toren en vervolgens doorgeboekt naar de firma Cashweelsz. Het administratieve onderzoek naar die transacties is nog niet afgerond, en ook het onderzoek naar de personen achter de BV's loopt nog."