RIJSWIJK - Justitie kan na drie dagen nog steeds geen duidelijkheid geven over de precieze toedracht van de schietpartij op het strand van Hoek van Holland.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft dinsdag het onderzoek naar het uit de hand gelopen strandfeest overgedragen aan de collega's in Den Haag. Op deze manier wil het OM de onafhankelijkheid van het onderzoek boven elke twijfel stellen.

Zondag werd om diezelfde reden al besloten het onderzoek naar de rol van politiemensen van het regiokorps Rotterdam-Rijnmond, over te laten aan de rijksrecherche en de politie Haaglanden.

Geschoten

Het is nog niet duidelijk wie er precies heeft geschoten toen het dancefeest uitliep op een massale vechtpartij waarbij vuurwapens werden gebruikt.

Tijdens het strandfeest overleed een 19-jarige man en raakten zes mensen gewond, mogelijk door politiekogels. Een team van veertig rechercheurs van beide korpsen werkt aan de zaak.

Het rechercheonderzoek op het strand is nog in volle gang en het Openbaar Ministerie houdt alle opties open.

Forensische dienst

Een deel van het Hoekse strand was dinsdag nog steeds gesloten voor publiek. Mensen van de forensische dienst in witte pakken kammen het gebied uit op zoek naar sporen.

Met metaaldetectoren zoeken ze naar bewijzen, vooral naar de hulzen, die zijn achtergebleven na de schietpartij.

Vrienden van de overleden Robby van der Leeden organiseren woensdagavond een stille tocht naar het woonhuis van de 19-jarige jongen.

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak maandag in een brief al een ban uit over grootschalige, gratis evenementen. De komende twee jaar geeft hij geen toestemming meer voor grote dancefeesten in zijn gemeente.

Ook houdt Rotterdam het grote nieuwjaarsfeest tegen het licht dat in de nacht van de jaarwisseling in de Maasstad gepland staat.

Tour de France

''Aangezien het evenement in de duisternis plaatsvindt, wordt zorgvuldig naar de risico's gekeken'', aldus een woordvoerster van Aboutaleb.

De zegsvrouw benadrukt dat de jaarlijkse marathon en de start van de Tour de France geen gevaar lopen.

Een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad van Rotterdam vindt dat Aboutaleb met zijn verbod te hard van stapel is gelopen.

Veronica

Ook Radio Veronica heeft feesten geannuleerd. De 80's & 90's Beachparty die zaterdag op het strand van Bloemendaal gepland stond, gaat niet door.

Hoewel het station het feest in Hoek van Holland niet organiseerde, vindt Veronica het toch niet gepast de beachparty in Bloemendaal door te laten gaan.