TILBURG - Een buschauffeur is vrijdagmorgen in Tilburg ernstig gewond geraakt toen een man hem in zijn nek stak. De bus van de lokale vervoerder BBA stond op het moment van de steekpartij bij het station van de Brabantse stad. De chauffeur is volgens een woordvoerder van de BBA inmiddels buiten levensgevaar.

Kort na de steekpartij hield de politie een verdachte aan op ongeveer 150 meter van het station op de Spoorlaan. Eerder op de ochtend is er volgens een woordvoerder van de Tilburgse politie een incident geweest aan het beginpunt van de buslijn bij het onderwijsgebied Stappegoor in Tilburg. De politie onderzoekt of dit incident verband houdt met de steekpartij.

Instappen

De steekpartij vond plaats toen passagiers instapten. Het is niet duidelijk hoeveel mensen het incident hebben gezien. Voor een aantal getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Collega’s

Collega's van de neergestoken chaufeur hebben het werk neergelegd. Door het grote aantal stilstaande bussen liep het verkeer rond het station van Tilburg vast. Chauffeurs van de BBA zijn emotioneel. De bestuurders kwamen na het incident bijeen in de kantine van de busmaatschappij tegenover het station.

Volgens een van de chauffeurs is het steekincident ‘de druppel’ voor veel van zijn collega's. “We worden bijna dagelijks bedreigd. Er is bij veel collega's iets geknapt”, aldus de chauffeur. Door de werkonderbreking staan er honderden mensen op het station. Het is onduidelijk wanneer de bussen weer gewoon gaan rijden.