AMSTERDAM - De politie weet wie de man is die twee weken geleden de 32-jarige eigenares van kinderdagverblijf Moeders Schoot in Amsterdam-West zou hebben doodgestoken. Het is de 41-jarige Nevzat Koyak.

De politie heeft zijn identiteit maandag bekendgemaakt in een opsporingsbericht. Dat verscheen op meerdere nationale en lokale tv-zenders. Ook toonde zij een foto van de man.

Door het opsporingsbericht hoopt de politie tips te krijgen over waar de verdachte zich schuilhoudt. Hij is namelijk nog voortvluchtig. Justitie heeft 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Kovak werd geboren in Turkije en is illegaal in Nederland. Hij is volgens de politie verslaafd aan alcohol en drugs en heeft geen vaste verblijfplaats.

Hij zou gevaarlijk zijn en al eerder betroken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven.

Motief

De politie zei in het opsporingsbericht niets over het motief van de verdachte. Een woordvoerder wilde daar verder ook niets over zeggen.

De moord zou in elk geval niets te maken hebben met het kinderdagverblijf of met ouders van de kinderen daar. Volgens de zegsman was er ook geen relatie tussen de dader en het slachtoffer.

Parkeerplaats

Arzu Çakmakçi-Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten.

Zij overleed later in het ziekenhuis. De politie werkt met meer dan twintig rechercheurs aan de zaak.