AMSTERDAM - Hoek van Holland geeft geen vergunningen meer af voor strandfeesten zoals Sunset Grooves van afgelopen zaterdag.

Dat zegt de voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Paddy Roomer op BNR Nieuwsradio: “In Hoek van Holland wil ik dit soort feesten niet meer. Dat ga ik Hoek van Holland niet aandoen”.

Bij het dance-feest Sunset Grooves kwam zaterdagavond een 19-jarige Rotterdammer om bij een vechtpartij. Zes anderen raakten gewond.

Boos aankijken

Volgens Roomer moet er in Nederland nooit worden toegegeven aan de minderheid die het voor de meerderheid verpest.

Maar in Hoek van Holland niet meer, zo zegt de stadsdeelvoorzitter in het BNR-programma Aan de Slag: “Ik heb Hoekenezen gezien die me gisteren boos aankeken en vandaag ongetwijfeld ook boos aankijken […] Ik moet gewoon de verantwoordelijk nemen en zeggen: dit gebeurt nooit meer.”

Roomer woonde met zijn vrouw en haar 15-jarige dochter het muziekfestival op het strand bij. Hij moest rennen om in veiligheid te komen. Daarna ging Roomer terug het festivalterrein op.

Feyenoord

De 19-jarige Rotterdammer die zaterdagavond werd doodgeschoten, is geen lid van de officiële supportersvereniging van Feyenoord. Dat heeft een woordvoerder van de fanclub maandag gezegd.

''Hij komt niet voor op de ledenlijst'', aldus algemeen manager Joop Verschuuren. Hij vindt het vervelend dat de dodelijke vechtpartij in de media gelinkt is met Feyenoord.

''Er zijn op internet beelden van jongeren die 'Rotterdam-hooligans' roepen. Dat heeft, als je het mij vraagt, heel weinig met Feyenoord te maken. Het is natuurlijk treurig wat er is gebeurd, maar er is geen enkel verband met Feyenoord.''

Korter lontje

Volgens Verschuuren hebben mensen tegenwoordig een steeds korter lontje en zijn dit soort uitwassen een maatschappelijk probleem.

''Je kan hier in Rotterdam geen enkel evenement meer houden zonder dat er weer iemand wordt vermoord. Bij het carnaval was dat ook al het geval. Als er dan toevallig iemand in een Feyenoordshirtje loopt, hebben wij het gedaan. Maar je kan niet alle Feyenoordfans over één kam scheren.''