NASSAU - Miss Venezuela, Stefania Fernandez, is de nieuwe Miss Universe. De 18-jarige brunette won de schoonheidswedstrijd zondag in Nassau op de Bahama's.

Fernandez is de 58ste winnares van de titel. Vorig jaar waren de missverkiezingen ook al door een Venezolaanse gewonnen. Het is de eerste keer dat een land twee achtereenvolgende jaren als beste uit de bus komt.

De winnares van vorig jaar, Dayana Mendoza, liet bij de omhelzing van Fernandez de met juwelen bezette kroon vallen, voor zij hem op het hoofd van haar landgenote zette.

Kosovo

Op de tweede plaats eindigde Ada Aimee de la Cruz uit de Dominicaanse Republiek. Derde werd miss Kosovo, Gona Dragusha.

Voor Nederland deed de 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle mee. Zij haalde niet de finale van vijf kandidates, waaruit de jury de winnares koos. Twintig jaar geleden werd de Nederlandse Angela Visser tot de mooiste van het universum gekroond.

Verenigde Staten

Venezuela heeft een naam hoog te hoog te houden bij de Miss Universeverkiezingen. Het land won behalve vorig en dit jaar ook in 1979, 1981, 1986,en 1996. Alleen de Verenigde Staten hebben het met zeven overwinningen beter gedaan.

Miss Universe 2009