HOEK VAN HOLLAND - De 19-jarige Rotterdammer die zaterdag op een strandfeest in Hoek van Holland overleed, werd geraakt door een kogel waarvan de herkomst nog onbekend is. Het kan niet worden uitgesloten dat het slachtoffer is getroffen door een politiekogel.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam zondag.

Zes andere mensen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar en afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Monster, Honselersdijk en Puttershoek liepen schotwonden op.

Ook voor hen geldt dat de herkomst van de kogels nog onbekend is. Drie van de slachtoffers konden in de loop van zondag het ziekenhuis weer verlaten.

Te veel bezoekers

Volgens het OM werd in de loop van de avond duidelijk dat de toeloop groter was dan de omvang van het festivalterrein. ''Dat was geschikt voor ongeveer 25.000 mensen. Ook buiten de hekken waren veel mensen'', aldus het OM.

''In de loop van de avond ontstond een onrustige sfeer. Er waren enkele vechtpartijen en schietincidenten. Politiemensen zagen zich genoodzaakt te schieten nadat bezoekers zich tegen hen keerden."

"Enige tijd later werd de rust hersteld. Daarna werden verschillende personen met schotwonden gevonden.'' Na de incidenten is het terrein ontruimd. Het feestterrein was rond half twee leeg.

Het onderzoeksteam van de Rijksrecherche is nog steeds op zoek naar getuigen. Het team wordt ondersteund door het korps Haaglanden. Voor het sporenonderzoek op het strand denkt het team nog zeker drie dagen nodig te hebben.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van het drama op NUfoto.nl

Vechtpartij Hoek van Holland