COESFELD - Een 33-jarige Duitser is naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor het bloedbad op een camping nabij de grens met Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag werden drie personen doodgestoken in een vakantiehuisje in de plaats Coesfeld, dertig kilometer ten oosten van Winterswijk.

Slachtoffers zijn de 29-jarige ex van de man en haar ouders. Een baby van tien maanden was de enige overlevende. De politie meldde dat de vader is gearresteerd.

In de auto van de man werd een arsenaal aan wapens gevonden. Zo troffen agenten onder meer een samoeraizwaard, een wurgkoord en diverse messen aan.

Bloed

Er zaten bloedsporen op het zwaard en op een van de messen. Ook lagen er met bloed doorweekte kleren in het voertuig.

De man, die zelf verwondingen aan zijn gezicht had, ontkent desondanks dat hij de slachtpartij heeft uitgevoerd. Hij is inmiddels verhoord. De politie vermoedt op basis van de eerste gesprekken met de verdachte dat onenigheid over de alimentatie en een bezoekregeling aanleiding waren voor het geweld.

Horrorfilm

De moorden werden rond drie uur in de nacht gepleegd. ''Ik werd wakker door gehuil'', zei campinggast Stefan Fieber. Fieber liep naar buiten en zag een hevig bloedende vrouw op de grond liggen. ''Het was als in een horrorfilm'', aldus de getuige. ''Overal was bloed''.

''We zijn allemaal neergestoken. Hij is nog hier'', zou het slachtoffer nog hebben gezegd. Iemand opende voorzichtig de deur van de woning, en trof een gemaskerde man aan. Die zei geen woord en sloeg op de vlucht.

Artsen kwamen ter plaatse, maar dat had geen zin meer. De vrouw en haar ouders waren al overleden. De lichamen vertoonden volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie een groot aantal snij- en steekwonden.

Het tien maanden jonge dochtertje van de ex-partners werd ongedeerd en wakker in bed aangetroffen.