HOEK VAN HOLLAND - De politie adviseert badgasten zondag niet naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Een groot deel van het strand is afgezet vanwege onderzoek naar de schietpartij zaterdagavond tijdens het dancefeest Sunset Grooves.

Ook het aantal parkeerplaatsen is beperkt door afzettingen. Als er toch veel mensen naar de kustplaats gaan, kan dit leiden tot grote verkeersproblemen, aldus de politie.

Op de treinstations in de buurt van Hoek van Holland, zoals in Rotterdam en Delft, adviseren elektronische informatieborden reizigers het strand van Hoek van Holland te mijden.

De tekst is geplaatst op verzoek van de politie. Op een reguliere zomerse zondag bezoeken duizenden mensen Hoek van Holland.

Op de hoogte

De politie heeft in de loop van zaterdag berichten ontvangen dat hooligans van plan waren om in de avond naar het dancefeest Sunset Grooves op het strand in Hoek van Holland te gaan.

Dat heeft de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zondag tijdens een persconferentie gezegd. Na de berichten heeft de politie het zogenoemde voetbalteam op de zaak gezet om de hooligans in de gaten te houden.

Volgens de organisatie waren zeventig à tachtig voetbalvandalen aanwezig. Het feest liep uit op een gigantische vechtpartij, waarbij werd geschoten.

Een 19-jarige man kwam om het leven. Het OM heeft zondagmiddag bekend gemaakt dat zes anderen gewond zijn geraakt, onder meer door kogels. Eerder werd nog over acht gewonden gesproken. Het is onduidelijk of de hooligans bij de vechtpartij betrokken waren.

Volgens een woordvoerder van het OM zijn de gewonden, mannen tussen de 18 en 23 jaar. Allen zijn in de nacht opgenomen in het ziekenhuis, een aantal met schotwonden. Twee van hen hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. De anderen zijn nog steeds opgenomen maar zijn in stabiele toestand.

Gewoonte

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zondag tijdens een persconferentie laten weten de zaak hoog op te nemen. ''Het lijkt gewoonte te worden dat agenten die gewoon hun werk doen, worden aangevallen. Een schokkend incident met treurige afloop."

Aboutaleb wilde niet vooruitlopen op de uitkomsten van een onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens een feest bij de Rotterdamse Erasmusbrug op 5 mei.

Daar werd de politie ook in zo'n ernstige mate aangevallen dat agenten ook genoodzaakt waren waarschuwingsschoten te lossen. Op de plek van het feest werden later stokken met spijkers aangetroffen. Ook bij dat incident zouden hooligans zijn betrokken.

Reactie Veronica

Televisiezender Veronica, als mediapartner aan het Sunset Grooves strandfeest verbonden, betreurt de gewelddadige afloop van het evenement. ''Ook wij zijn geschrokken'', meldde een woordvoerder van Veronica zondagochtend in reactie.

''Wij vinden het erg vervelend dat dit is gebeurd en leven mee met de nabestaanden en de gewonden'', aldus de woordvoerder.

Veronica zou de opnames van het dance-feest uitzenden op de televisie, maar vanwege de gebeurtenissen heeft de omroep besloten de uitzending te annuleren.

Vechtpartij Hoek van Holland