KAMPEN - Het blijft onduidelijk wat de oorzaak is van de brand waardoor afgelopen woensdag in Kampen vier broertjes om het leven kwamen. Dat heeft onderzoek uitgewezen, meldt de politie zaterdag.

Het onderzoek maakte wel duidelijk dat de brand is begonnen op de zolderetage. ''Er is ook gekeken naar de elektrische installatie maar daar is geen defect gevonden. Echter, een elektrische oorzaak kan niet volledig uitgesloten worden. Dat komt doordat er bij de brand veel sporen verloren zijn gegaan'', aldus de politie.

De politie spreekt van een tragisch ongeval. Tijdens het onderzoek is gebruik gemaakt van landelijke specialisten op het gebied van brand.

De vier kinderen die zijn omgekomen, zijn in hun slaap overleden als gevolg van een extreem hoge concentratie koolstofmonoxide.

Begrafenis

De vier broertjes worden woensdag in besloten familiekring begraven. De daaraan voorafgaande uitvaartdienst in de Bovenkerk in Kampen is voor iedereen toegankelijk.

In de Stentor staat zaterdag een overlijdensadvertentie. De slachtoffers van een, vier, zes en acht jaar maakten deel uit van een gezin met vijftien kinderen.