ROTTERDAM - Een dieplader met daarop een kraan heeft zaterdagochtend het dak van de Heinenoordtunnel over de hele lengte beschadigd en een ravage aangericht.

De tunnel is zaterdagmiddag rond half zes weer vrijgegeven voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft het grootste deel van de ravage die een dieplader met kraan zaterdagochtend had aangericht weer opgeruimd, zodat twee van de drie rijstroken richting Bergen op Zoom weer open zijn.

De maximale hoogte voor voertuigen die de tunnel willen inrijden is 4,20 meter, de dieplader met kraan was 50 centimeter hoger.

Schade

De dieplader beschadigde omstreeks kwart voor tien het tunneldak boven de rechterrijstrook en nam daarbij alles wat daar hing, zoals lichtbakken, mee.

Vijf personenauto's liepen daardoor schade op, twee daarvan moesten worden weggesleept. De chauffeur merkte niets van de ravage die hij aanrichtte. Hij merkte pas iets nadat hij verderop nog twee viaducten had beschadigd.

Mensen die in de Hoeksche Waard wonen kunnen de Kiltunnel gebruiken. Omdat het nu een omleidingroute is, wordt voor het gebruik van de tunnel geen tol geheven.

Ravage in Heinenoordtunnel