AMSTERDAM - Buitenlandse zakenlieden, toeristen en diplomaten die de Nederlandse taal niet machtig zijn, blijven vanaf vrijdag niet langer verstoken van nieuws uit Nederland. Dan ligt namelijk de eerste en volledig Engelstalige editie van The Amsterdam Times klaar in een oplage van 35.000 stuks. De eens in de week verschijnende krant wordt gratis verstrekt aan belangstellenden.

Het blad komt te liggen bij alle ambassades en consulaten in Den Haag en Amsterdam, op Schiphol, een reeks (internationale) bedrijven in groot Amsterdam en verscheidene boekhandels em praktisch alle hotels in Amsterdam. Passagiers op de lijnvluchten van KLM Excel en Cathay Pacific Airways vanuit Hamburg, Parijs, Londen, Maastricht, Eindhoven en Hongkong naar Amsterdam kunnen de krant ook lezen.

The Amsterdam Times bericht over Amsterdams nieuws, binnenlands nieuws, sport, economie, entertainment en onroerend goed. Verder staan er onder meer columns en een agenda in de krant. Het blad wil zo snel mogelijk dagelijks gaan verschijnen en de oplage verhogen.