BIDDINGHUIZEN - Het jaarlijkse festival Lowlands begint vrijdag aan de 17e editie. De Nederlandse act Roosbeef opent 's middags het festival.

Hoewel onweer en regen de bezoekers die donderdagavond al het campingterrein in Biddinghuizen betraden in hun tent hielden, lijkt het de komende dagen voornamelijk droog te blijven.

Festivalgangers maken zich op voor een weekend vol theater, film, lezingen en vooral heel veel muziek. Op de eerste dag staan onder anderen Lily Allen, Faith No More, Razorlight en The Prodigy op het programma.

Roosbeef

Roos Rebergen (met haar band Roosbeef) is de eerste artiest die optreedt als de poorten van het festivalterrein in Biddinghuizen om 13.00 uur opengaan.

Roosbeef staat in de India. Andere acts die aftrappen in de verschillende festivaltenten, zijn White Lies (Alpha), Asher Roth (Bravo), Micachu & The Shapes (Charlie), Stijn (Lima), Delain (Grolsch), Amanda Blank (X-Ray), Erik Jan Harmens (Magneetbar) en T.R.A.S.H. (Juliet).

In de Echo geeft filosoof Bas Haring de eerste lezing in het kader van Lowlands University.

Kaiser Chiefs

Andere acts die dit weekeinde langskomen, zijn Kyteman's Hip Hop Orkest, Kaiser Chiefs, Moke, Basement Jaxx, Snoop Dogg, Grace Jones en Arctic Monkeys.

Het evenement is al sinds eind april uitverkocht. Volgens organisator Mojo gingen de 55.000 beschikbare kaarten niet eerder zo snel over de toonbank.

Lees alles over Lowlands op onze bijlage