ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag bij de rechtbank in Arnhem 24 maanden cel geëist, waarvan 15 voorwaardelijk, tegen een 44-jarige Arnhemmer die zijn eigen pui ramde.

J. S. reed volgens het OM op 15 mei in verwarde toestand meerdere keren met zijn auto tegen zijn huis. Daarbij eindigde hij met auto en al in de woonkamer tegen de bank.

Zijn vrouw raakte lichtgewond. Omdat zijn vrouw wel dood had kunnen zijn, gaat de aanklager uit van een poging tot doodslag.

De man kreeg mentale problemen nadat letsel door een ongeval hem zijn baan deed verliezen en de afwikkeling van de letselschade frustrerend verliep.

Spanning

Hij was net terug van een herstellingsoord, maar voelde thuis de spanning oplopen. Twee huisartsen die hij medicijnen wilde vragen waren op vakantie toen hij besloot de auto door het huis te rijden.

De officier van justitie gelooft dat de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar was.

Hij stelt dat de man wat hem betreft de straf die overblijft na aftrek van voorarrest mag uitzitten in een forensisch psychiatrische kliniek. De rechtbank doet uitspraak op 2 september.