DEN HAAG - De aanvoerwegen naar stranden in Zuid-Holland en Zeeland zijn woensdagochtend volgelopen. In korte tijd ontstonden op deze wegen op verschillende plekken files. Ook de parkeerplaatsen zijn vol.

In totaal vormden de strandgangers rond half elf ongeveer 60 kilometer file. 's Middags namen de files iets af.

Het KNMI heeft voor woensdag temperaturen rond de dertig graden voorspeld. Veel mensen zoeken daarom verkoeling op het strand.

De parkeerplaatsen langs de kust zijn woensdagmiddag vol. De politie raadt badgasten die nog van de zon willen gaan genieten, te reizen met het openbaar vervoer.

Hittealarm

Ook elders in Europa is het warm. In Spanje hebben de autoriteiten een hittealarm uitgevaardigd voor bijna het hele land. Meteorologen verwachten temperaturen van boven de veertig graden.

Alleen aan de Atlantische kust in Noord-Spanje en op de Canarische eilanden zijn de temperaturen draaglijker. De hitte, die al enkele dagen duurt, bereikt woensdag haar hoogtepunt.

Italië

Ook in Italië houdt de zomerzon het land woensdag in zijn greep, met temperaturen tot 41 graden. De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor de hitte in twaalf steden, waaronder Rome, Milaan en Bologna.

De hittegolf heeft tientallen branden tot gevolg, aldus het Italiaanse staatsbosbeheer. Donderdag wordt het nog warmer in de laars van Europa. Dan staan Florence en Venetië ook op de lijst van hete steden.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van het zomerse weer op NUfoto.nl

Zomers weer in Nederland