DEN HAAG - De Nederlandse Staatsloterij laat directeur Yvonne van Oort en het kantoor aan de Paleisstraat in Den Haag extra beveiligen. Een woordvoerster van de loterij liet dinsdag weten dat er sinds enige tijd bedreiging worden geuit tegen Van Oort en de Staatsloterij.

Wat de aard van de bedreigingen is wil de zegsvrouw niet kwijt, maar ''de aard van de bedreigingen rechtvaardigen passende beveiligingsmaatregelen''.

Wat voor veiligheidsmaatregelen de loterij precies heeft genomen wil ze niet zeggen. Volgens de woordvoerster begonnen de bedreigingen voordat Van Oort onder vuur kwam te liggen vanwege haar salaris. Zij verdiende vorig jaar 420.000 euro, inclusief een bonus van 48.000 euro.

Aangifte

Of de loterij aangifte heeft gedaan bij de politie van de bedreigingen wilde de woordvoerster ook niet zeggen.

De Staatsloterij kreeg onlangs veel kritiek wegens de advertenties rondom de jackpot van 27,5 miljoen in de maand augustus. Die zou volgens de reclames gegarandeerd vallen.

Misleidend

De prijs werd voor eenvijfde deel uitgekeerd, omdat de prijs viel op een eenvijfde lot. De Reclame Code Commissie oordeelde toen dat de reclame ''misleidend'' was.