MÖNCHENGLADBACH/SCHWALMTAL - Een man heeft in het Duitse Schwaltal, ruim 15 kilometer ten oosten van Roermond, amok gemaakt. Drie mensen werden doodgeschoten en een raakte zwaar gewond.

De dader is volgens meldingen van de website van de Duitse krant Bild een 71-jarige man, de vader van een vrouw die in een echtscheiding is verwikkeld en wier huis moet worden verkocht.

De Duitse krant heeft een foto van de schutter, als hij in zijn onderbroek wordt ingerekend.

De dader heeft zich drie uur na de eerste schoten vielen, dinsdagavond aan de politie overgegeven toen een speciale politie-eenheid het pand binnenging. De politie trof naast de dader twee mensen ongedeerd aan.

De schutter had zich in een huis verschanst waar zijn 44-jarige dochter woont. Die had een afspraak met haar ex-man, advocaten en makelaars om over de gedwongen verkoop van de woning te praten.

Razend

Bild beroept zich op uitspraken van een kind van het scheidende echtpaar. De opa zou razend zijn geweest over de echtscheiding en over de verkoop van het huis. Hij zou buiten zichzelf van woede zijn geraakt en met een geweer op aanwezigen hebben geschoten.

Voor de ex-schoonzoon was dit kennelijk geen verrassing. Hij is volgens de bron van Bild Zeitung niet naar de bijeenkomst gegaan uit angst voor de ex-schoonvader. ''Hij haatte ons wegens de scheiding",' aldus de bron.

Gijzeling Duitsland