LEEUWARDEN - De politie in Leeuwarden heeft de tweede verdachte in de ontvoeringszaak van Lusanne van der Gun woensdagavond vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gemeld.

De man uit het Drenthse 2e Exloërmond wordt niet aangemerkt als medeplichtige. "Hij wordt verdacht van het verzwijgen van informatie of medeplichtigheid aan de ontvoering", aldus persofficier T. Wolters. Dinsdag en woensdag is de man gehoord door de politie.

De 63-jarige verdachte uit het Friese Ryptsjerk blijft wel in hechtenis. Het OM in Leeuwarden verwacht dat de man tot de zitting, waarschijnlijk in december, blijft vastzitten. Hij heeft inmiddels bekend Lusanne op 25 augustus te hebben ontvoerd in haar woonplaats Oldeberkoop.

De dag waarop de ontvoerder de 11-jarige Lusanne vrijliet, wist de man uit 2e Exloërmond van de ontvoering. De verdachte was die dag bij hem in Drenthe langsgekomen en maakte duidelijk dat hij Lusanne in de kofferbak van zijn auto had. Toen hij een week later werd aangehouden, deed de politie ook huiszoeking bij de Drent.