LUNTEREN - De politie houdt een extra oogje in het zeil in het Gelderse Lunteren, waar kinderdagverblijf De Blauwe Das voor het weekeinde telefonisch is bedreigd. Er rijdt een extra politieauto rond om de instelling in de gaten te houden, meldde de politie dinsdag.

Het kinderdagverblijf maakte maandag melding van de bedreiging. Over de aard daarvan wil de politie niets zeggen.

De politie neemt de zaak serieus en doet nauwgezet onderzoek naar de bedreiging. Dat onderzoek is in volle gang, stelt een politiewoordvoerster.

Bedreigingen

Volgens een woordvoerder van Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) in Vianen, waarvan het kinderdagverblijf onderdeel is, zijn de bedreigingen van betekenis voor alle kinderen in de opvang. ''Ze zijn zeker niet gericht op één specifiek kind'', aldus de woordvoerder.

De leiding van De Blauwe Das heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dinsdag speelden de kinderen onder controle buiten.

''Dat betekent dat er niet buiten de hekken wordt gespeeld'', aldus de zegsman. Alle ouders zijn persoonlijk en per brief ingelicht over de situatie. Daarop hebben enkele ouders besloten hun kinderen voorlopig thuis te houden.

Grap

Op een school in Weesp werden in februari na een dreigtelefoontje soortgelijke veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Het bleek toen te gaan om een grap van twee scholieren van 13 en 14 jaar oud.