DEN BOSCH - De 54-jarige officier van justitie uit Velp, die sinds 14 april vastzit op verdenking van poging tot moord op zijn echtgenote krijgt vanaf woensdag een behandeling in een forensisch psychiatrisch ziekenhuis.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft dat maandag meegedeeld. De rechtbank nam eerder deze maand dit besluit tijdens een zogenoemde pro formazitting.

In de afgelopen maanden hebben een psycholoog en psychiater de verdachte onderzocht. Uit dat onderzoek is gebleken dat de officier lijdt aan een psychische stoornis, aldus justitie in een verklaring.

De Telegraaf onthulde zaterdag de arrestatie van J.B.. Zijn werkgever verdenkt hem van poging tot moord en bezit van een stroomstootwapen, blijkt uit de dagvaarding.

Privésfeer

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat het misdrijf heeft plaatsgehad in privésfeer en daarom een 'normale' strafzaak is.

Op 8 december staat het vervolg van de zaak gepland bij de rechtbank in Den Bosch. Het is nog onbekend of het dan tot een inhoudelijke behandeling komt.

De officier van justitie was tot zijn arrestatie werkzaam in Arnhem. De aanklager is tot nader order geschorst, meldt een woordvoerster van het parket-generaal van het OM.

Op zittingsroosters van de rechtbank in Arnhem is de naam van de officier van justitie nog niet vervangen, maar collega's hebben zijn zaken wel degelijk overgenomen, aldus het OM.